Så rengör du dina silversmycken

Så rengör du dina silversmycken

3 tips för dig som vill att dina silversmycken ska skina igen

Ibland glömmer en bort att rengöra sina smycken fram till den dagen de ser ganska slitna ut. Därför vill vi ge dig enkla tips på hur du tar hand om dina silversmycken så att de ser rena och fräscha ut - precis som när de var nyinköpta.

1. Silverbad

Det finns olika leverantörer som säljer silverbad där det oftast är en flaska med en nedsänkningskorg där du lägger dina smycken och låter de ''bada'' i ett par minuter. Sedan tar du ut dem och sköljer med vatten. Snabbt och enkelt! Vi rekommenderar t.ex. märket Hagerty Silverbad, men det finns andra på marknaden också.

2. Silverputsduk

Säger sig självt, en duk som tar bort oxidering och smuts från dina smycken. Silverputsduken är oftast impregnerad med ämnen som neutraliserar det svavelväte som finns naturligt i luften, alltså det som gör att dina smycken blir mörka och oxiderade.

3. Huskur

För den här huskuren behöver du kokhett vatten, en plåt, aluminiumfolie och salt eller bikarbonat. Du kokar helt enkelt upp vatten, lägger aluminiumfolien på plåten och lägger dina smycken på. Sedan häller du i salt eller bikarbonat och sist häller du i vattnet. Vänta i någon minut och du bör kunna se resultat.

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.